T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇORUM / MERKEZ - Şehit Onur Bakbak İlkokulu

'Hikayelerle Türküler' Projesi Devam Ediyor

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğünün proje sahipliğini yaptığı okulumuzun da paydaşı olduğu 'Hikayelerle Türküler' projesi okulumuzda yürütülmektedir. Proje koordinatörlüğünü okulumuz sınıf öğretmeni Gülbahar Ayan yapmaktadır. 

PROJENİN AMACI:

 Çocukların kendi bölgelerinin üretim, kültür, sanat ve coğrafi kapasitesini keşfetmesine, bitki ve hayvan türlerini, yöresel yemeklerini, oyunlarını ve folklorunu tanımasına, derslerle bütünleşik veya ders dışı etkinlik olarak ağırlık verilecektir.” ve “Yükseköğretim kurumlarıyla yapılacak iş birlikleriyle çocuklarımızın bilimsel ve entelektüel gelişimlerini desteklemek için bilim, kültür ve sanat alanlarındaki akademisyenler tarafından verilecek farkındalık ve vizyon etkinlikleri düzenlenmesi amaçları çerçevesinde  Türk Musikisine öğrencilerin ilgisinin çekilmesi, farkındalık çalışmaları gerçekleştirilecektir.

Türkülerimiz bizi ve bizim kültürümüzü yansıtan önemli miraslarımızdandır. Türkülerimizin hangi hikâyeler üzerine yazıldığını öğrenmek türküleri hissetmek ve yaşamak adına önemlidir. Bu kapsamda amacımız okullarımızdaki öğrencilerimizin türkülerimizi öğrenmesi, benimsemesi ve türkülerin hikayeleriyle bütünleştirerek Türk kültürünün öğrencilerimiz tarafından içselleştirmesini sağlamaktır.

Öğrencilerin yalnız akademik anlamda gelişmelerinin yanı sıra günümüzde onların Türkülerimizin var olma nedenlerini öğrenmeleri ile birlikte sanata, sanatçıya ilgili ve saygılı bireyler olmaları hedeflenmektedir

12-12-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.12.2023 - Güncelleme: 12.12.2023 15:32 - Görüntülenme: 68
  Beğen | 4  kişi beğendi